برای یکبار هم از رستوران خودتون خرید کنید

مقاله ای در خصوص مدیریت و ارتقا سطح کیفی رستوران ها و فست فود ها
به قلم امیر حسین زحمتکش (کارشناس ارشد مدیریت اجرایی استراتژیک محور)
به نام خدا
برای یکبار هم از رستوران خودتون خرید کنید.
مقاله ای در خصوص مدیریت و ارتقا سطح کیفی رستوران ها و فست فود ها
به قلم امیر حسین زحمتکش (کارشناس ارشد مدیریت اجرایی استراتژیک محور)
شما که مدیر یک رستوران یا فست فود یا تهیه غذا هستید تا حالا شده مثل یک مشتری از مجموعه خود خرید کنید . مثلا در منزل بشنید و با رستوران خود تماس بگیرید و سفارش غذا بدهید . شاید مشغله کاری اجازه این کار را به شما نمیدهد ولی من توصیه میکنم برای یکبار هم که شده از رستوران خودتون خرید کنید مطمئن باشید قرار گرفتن در موقعیت یک مشتری مفید خواهد بود.
معطلی پشت خط تلفن، نحوه سفارش گیری و چگونگی صحبت با مشتری، میزان انتظار مشتری برای دریافت غذا، نحوه برخورد پیک با مشتری، شکل و شمایل سفارش و در آخر کیفیت غذای تحویلی، حداقل مواردی است که در این کار برای شما روشن خواهد شد.
اگر شما پس از تماس با مجموعه خود و ثبت سفارش رضایت 90 درصدی داشتید ، با توجه به اینکه شما مشکلات کار را میدانید و نسبت به مجموعه خود تعصب دارید بدانید مشتری رضایت کمتری خواهد داشت
وضعیت اقتصادی کنونی با افزایش سرسام آور نرخ تورم و گرانی مواد اولیه باعث مشکلات شدیدی برای همه بخصوص در تامین سرمایه در گردش شده است ولی این را نیز باید در نظر گرفت که این مشکلات همگانی است و رقبای شما هم در همین وضعیت در حال کار هستند و اتفاقا همین وضعیت باعث افزایش شدید رقابت شده است من در اینجا نمیخواهم وارد مقوله نحوه تامین و خرید مواد اولیه و مدیریت هزینه ها و درآمد ها شوم هدف من از این مقاله مدیریت و اصلاح فرایندهای مرتبط با مشتریان است.
مشتریان خود را طبقه بندی کنید.
طبقه بندی مشتریان برای هر کدام از مشاغل رستوران ، تهیه غذا و فست فود متفاوت است و چیزی است که خود شما باید به آن برسید
به عنوان مثال می توانید مشتریان را به روش های مختلف طبقه بندی کنید
مسافت :
- مشتریان محلی (که مسافت چندانی با مجموعه شما ندارند)
- مشتریان با مسافت متوسط
- مشتریان با مسافت زیاد
نحوه خرید:
- مشتریان حضوری
- مشتریان تلفنی
- مشتریان اینترنتی
درآمدی :
- اقشارکم درآمد
- اقشار با درآمد متوسط
- اقشار پردرآمد
جنسیت
- خانم
- آقا
موقعیت
- اداری یا سازمانی
- شرکت های خصوصی
و ....
مشتریان را میتوانید به دسته های مختلفی تقسیم کنید این کاملا به شما بستگی دارد ولی اولین قدم شناسایی مشتریان و میزان فراوانی آنهاست باید بدانید چند درصد مشتریان شما در کدام دسته قرار میگرند.
این کار چندان مشکلی نیست می توانید یک پرسش نامه ساده برای خود طراحی کنید و از مشتریان خود سوال کنید یا از روشهای دیگر استفاده کنید.
فایده طبقه بندی مشتریان چیست ؟
با طبقه بندی مشتریان عادات خرید ، میزان سفارش دهی و ... آنان مشخص می شود همچنین نیازهای هر بخش از مشتریان برای شما روشن می شود حالا می توانید برای هر دسته از مشتریان و جلب رضایت آنها برنامه ریزی کنید.
مثلا نیازهای مشتریان کم درآمد خرید محصولی با قیمت پایین است که حجم زیادی هم داشته باشد یا برای مشتریان سازمانی چیدمان غذا و نوع ظرف علاوه بر کیفیت آن مهم باشد و به حجم کمتری از غذا نیاز داشته باشند . مشتریان محلی انتظار دارند غذا سریعتر به دستشان برسند و ....
از مشتریان بازخورد بگیرید
دریافت بازخورد از مشتریان، میزان رضایت مشتریان و شناسایی نقاط قوت و ضعف مجموعه گنجینه است که برای حفظ مشتریان بسیار ضروری است
در حال حاضر سفارش اینترنتی با سامانه های جدید راه اندازی شده برخط امکان دریافت بازخورد را ساده کرده است واین بازخوردها علاوه بر شما در معرض نمایش عمومی نیز قرار می گیرد و بر سفارش مشتریان تاثیر بسزایی دارد اگر شما هم عضو چنین سامانه های فروش اینترنتی هستید آیا تاکنون بازخورد های ثبت شده در سامانه را بررسی کرده اید ؟
بسیاری از رستوران های پرفروش و بزرگ از سیستم فروش آنلاین اختصاصی خود استفاده میکنند هر چند این کار بسیار هزینه بر است ولی مزایای زیادی دارد البته در شرایط اقتصادی کنونی من توصیه نمیکنم که سیستم برخط جداگانه ای راه اندازی کنید ولی در استفاده از سیستم ها موجود حتما به بازخوردهای دریافتی از مشتریان و ثبت شده از این سیستم ها سریعا واکنش نشان دهید . واکنش سریع به نارضایتی مشتری و کسب رضایت آن در حفظ مشتری کنونی و جذب مشتریان جدید بسیار مهم و راه گشاست.
پایان بخش اول
شماره تماس مستقیم : 09192930916
تماس از طریق واتساپ : https://wa.me/989192930916
تماس از طریق تلگرام: https://t.me/zahmatkesh_ah
ارسال پیامک به شماره : 20002222051360
www.modform.ir
با تشکر از همراهی شما
مدیریت مدفرم
*بامدفرم کسب و کار شما روفرم میاد*